Mencantikkan Ruang Sempit
Penduduk yang tinggal di kawasan bandar terutamanya di #pangsapuri atau #kondominium masih mampu berkebun walaupun ramai yang memberi alasan tiada ruang.
Kawasan agak terhad seperti balkoni, sudut dinding atau kolong udara masih mampu dimanfaatkan untuk dijadikan ruang tanaman.
Tanaman yang paling sesuai, sudah pasti tumbuhan berpasu atau gantung.
Anda boleh memilih beberapa jenis tumbuhan daripada dua hingga tiga jenis warna dan ulang penanaman untuk mencipta taman kecil anda.
Pengulangan adalah satu kaedah untuk mendapatkan reka bentuk menarik dan tidak serabut untuk sebuah taman kecil terutama balkoni.
Pokok #Orkid umpamanya sangat sesuai kerana ia mudah dijaga, memadai disembur saja dan ia tahan lama.
Pastikan tanaman anda digantung pada ketinggian melebihi paras pandangan mata tetapi jangan terlalu tinggi bagi memudahkan penjagaan seperti menyiram dan memangkas dahannya.
Selain bunga, anda boleh juga mencuba untuk menanam herba tempatan, selain indah ia juga berkhasiat. Antaranya, pokok beluntas, bebuas, pandan dan lilipan.
Semua tanaman jenis ini juga sesuai untuk ditanam di ruang pejabat. Ia membantu menyegarkan dan menyihatkan.
*** Sila SHARE jika anda rasa ia bermanfaat
IMPRA HEBAT, HASIL MENINGKAT
#subur
#bajacecair
#impra
#hijau
#segar
#impraplantcaresolutions
#sayur-sayuran
#buah-buahan
#bunga
🌿🌿Anda berminat menanam pokok dan berkebun?? Perlukan tanah kompos yang berkualiti?? Dapatkan IMPRA BIO-SOIL untuk pokok dan tanaman anda. Berminat, tel/whatsapp Edy 012-2530508 @ click http://www.wasap.my/60122530508 @ kunjungi laman web kami www.impra.com.my